نائب رییس اتاق بازرگانی با اشاره به جلسه برگزار شده بین اعضای اتاق و صادرکنندگان با رییس کل بانک مرکزی گفت: در این جلسه هیچ کس مخالفتی با بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور نداشت.
آنطور که معاون مرکز آمار میگوید، آمار مربوط به تورم و رشد اقتصادی از آمارهای تخصصی بانک مرکزی نیست و طبق مصوبه شورای عالی آمار دیگر نباید برای انتشار آن اقدام کند، در غیر این صورت بر خلاف آن عمل کرده است. این در حالی است که موازیکاری های آماری همواره هزینههایی سنگینی با خود به همراه داشته است.
رئیس کل بانک مرکزی در پست جدیدش در اینستاگرام خبر داد، طرح اصلاح نظام بانکی با دقت نظر و بررسی همه جانبه در جریان است که در صورت آماده شدن عملیاتی خواهد شد.
قائم مقام اسبق بانک مرکزی با بیان این که پیش شرط های لازم برای حذف صفر از پول ملی وجود ندارد گفت: مطرح کردن مسئله حذف صفر در شرایط فعلی به نوعی سرگرم کردن مردم و رسانههاست تا از مسائل اصلی و کلیدی غافل شوند.
«نرخ تورم نقطهبهنقطه آبانماه به ۴۰ درصد رسید. پیشبینی میشود تورم تا پایان سال به بالای ۴۰ درصد برسد. بانک مرکزی انتشار آمار تورم را متوقف کرد و مرکز آمار نرخ تورم آذرماه را ۱۸ درصد اعلام کرد».
آتش اختلاف میان بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بار دیگر برافروخته شده و در حالی که مرکز آمار در کمسیون شورای عالی آمار بر توقف انتشار آمارهای اقتصادی از سوی بانک مرکزی تاکید کرده است.
موضوع ساماندهی چکهای تضمینی در حالی از سوی بانک مرکزی به اجرا درآمده که به گواه آمار موجود، ده هزار میلیارد تومان پول بینام و نشان در قالب همین چکها در اقتصاد ایران گردش میکرد.
بانک مرکزی در آذرماه قانون جدید چک را ابلاغ کرد که بر اساس آن فعالیت شرکتهای غیر مجاز برای رفع سوء اثر چک کذب محض است که در صورت بروز، این جرم به سرعت شناسایی و با جریمههای سنگین همراه است.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نقدینگی ۱۷۰۰ هزار میلیاردی ۳۰درصد قدرت خود را به دلیل تورم از دست داده، عنوان کرد که میخواهیم ۴ صفر از پول ملی را حذف کنیم و باید این کار هر چه زودتر انجام شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس باموثر خواندن اقدامات بانک مرکزی از جمله تبدیل سودسپرده ها از روزشمار به ماه شمار بر مدیریت نقدینگی گفت:از هر اقدامی که نظارت بر عملیات بازار پول را بیشتر کند، حمایت می کنیم.
رییس کل بانک مرکزی دریادداشتی اینستاگرامی نوشت: طی چند ماه اخیر، تمرکز بانک مرکزی بر بازار ارز وتلاش برای ایجاد ثبات دراین بازار، موجب این تصور شده که بانک مرکزی از موضوع مهم اصلاح نظام بانکی غفلت کرده یا آن را به تأخیر انداخته است.
با وجود هشدار بانک مرکزی، برخی بانکها هنوز راههایی برای پرداخت سود سپرده بیش از ۲۰ درصد پیش روی مشتریان میگذارند که احتمال به خطر انداختن سرمایه مشتریان را به همراه خواهد داشت.